Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Έξι τρόποι για να ασκηθείτε με το σκυλί σας

Υπάρχουν περισσότερα υπέρβαρα και παχύσαρκα σκυλιά στον κόσμο σήμερα από ό, τι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Ένας λόγος, φυσικά, είναι ότι οι άνθρωποι τείνουν να ταΐζουν υπερβολικά τα σκυλιά τους. Όμως, ο άλλος λόγος είναι ότι πολλά σκυλιά δεν ασκούνται αρκετά. Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του σκύλου σας και για την ψυχική και σωματική ευτυχία του.


Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για να ασκηθείτε μαζί με το σκύλο σας.


1) Κάντε μια βόλτα. Ένας από τους ευκολότερους και τους καλύτερους τρόπους για να ασκήσετε το σκύλο σας (και τον εαυτό σας) είναι να κάνετε απλά μια βόλτα με το σκύλο σας. Είτε ζείτε στην πόλη ή την εξοχή, το περπάτημα με το σκύλο σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκηθείτε, να απολαύσετε την ύπαιθρο και να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί.


2)Κάντε ένα άθλημα. Μήπως εσείς ή ο σκύλος σας θα απολαμβάνατε μια δραστηριότητα? Θελήσατε ποτέ να δοκιμάσετε το agility ή το flyball; Τι θα λέγατε για λίγο freestyle; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην ξεκινήσετε μαζί μια τόσο διασκεδαστική δραστηριότητα. Φυσικά μη ξεχνάτε ότι αυτές οι δραστηριότητες έχουν το  πρόσθετο πλεονέκτημα ότι μπορείτε να συναντήσετε καινούριους ανθρώπους και σκυλιά που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα.



3)Τρέξιμο με το σκύλο σας. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν το τρέξιμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο ο σκύλος σας δεν μπορεί να σας συνοδεύσει. Δεν πρέπει να πάρετε ένα κουτάβι μαζί σας φυσικά γιατί θα είναι κακό  για τις αρθρώσεις και τους τένοντες του και το να κάνεις ένα κουτάβι τρέξει περισσότερο από όσο πρέπει είναι μια πολύ κακή ιδέα. Κατά τα άλλα ένα σκυλί μπορεί να είναι μια πολύ καλή παρέα στο τρέξιμο.







4)Κάντε ποδήλατο με το σκύλο σας. Πολλοί άνθρωποι που αγαπούν την ποδηλασία, απολαμβάνουν να παίρνουν και τους σκύλους τους μαζί.  Υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα που προσαρμόζονται στα ποδήλατα ώστε να είναι εύκολο να κρατήσετε το σκύλο σας δίπλα στο ποδήλατο ενώ οδηγείτε. Και πάλι, μην το παρακάνετε με τα κουτάβια.



 

5)Πεζοπορία. Πολλοί άνθρωποι αγαπούν να κάνουν πεζοπορία με τα σκυλιά τους. Υπέροχα  τοπία, πολύ καλή άσκηση και μοναδικός ποιοτικός χρόνος μαζί του. Υπάρχουν ακόμα και ειδικά  σακίδια για σκύλους, έτσι ώστε ο σκύλος σας να μπορεί να μεταφέρει το δικό του νερό και το φαγητό.










6)Πηγαίνετε για μια βουτιά. Πολλά σκυλιά αγαπούν να κολυμπούν. Μερικά σκυλιά αγαπούν αυθόρμητα το νερό, ενώ κάποια άλλα μπορεί να χρειαστούν κάποιο χρόνο για να εξοικειωθούν. Αλλά το κολύμπι είναι πολύ καλή άσκηση. Είτε έχετε τη δική σας πισίνα, είτε αποφασίσετε να επισκεφθείτε κάποια κοντινή παραλία, το  κολύμπι και τα θαλάσσια σπορ είναι κάτι που εσείς και ο σκύλος σας μπορείτε να απολαύσετε μαζί. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πάρει μαζί σας ένα σωσίβιο για το σκύλο – με φωτεινά χρώματα- που εφαρμόζει σωστά στο σώμα του. Εάν χρησιμοποιείτε  πισίνα, φροντίστε  να είσαστε  σίγουροι ότι ο σκύλος σας μπορεί να μπει με ασφάλεια και γνωρίζει καλά πώς να βγει.


Υπάρχουν πολλά είδη άσκησης που μπορείτε να απολαύσετε με το σκυλί σας. Το κλειδί είναι να βγείτε ναι να κάνετε κάτι. Και να είσαστε σίγουροι ότι και ο σκύλος και εσείς θα το απολαύσετε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου